Buldring
Buldring er klatring på lavere vegger eller steiner hvor man ikke trenger annen sikring enn en støtdempende madrass eller «tjukkas» til å falle på. Av personlig klatreutstyr trenger man ikke annet enn et par klatresko og kanskje litt kalk. Om man skal ut er det fint om man har en støtdempende madrass – kalles ofte for «crash pad» – som man kan falle på.
Det er fint å få innføring i buldring fra noen som kan det fra før av, gjerne spør i klubben eller på klatresenteret første gangen du tester det.
Klatring med tau
For å klatre på høyere vegger bruker man tau som sikring, og har en partner som sikrer en. Den som sikrer må ha opplæring i sikring for å kunne gjøre det trygt. Mange klubber og klatresentre tilbyr nybegynnerkurs i klatring som gir en god innføring i sikkerhet. Det er variasjoner i hvordan man velger å legge opp kursene, ta kontakt med klubben eller senteret for å høre om hvordan man går frem for å bli en trygg klatrer og sikrer på tau.
Treningstider:
https://krageroklatreklubb.no/klatring/
Priser:
https://krageroklatreklubb.no/priser/
Kragerø kommune har en tilskuddsordning kalt Kontingentkassa. Søknader behandles fortløpende og midler fordeles inntil kassa er tom. Ordningen administreres av Kulturkontoret.
For hvem: Barn og unge i alderen 6 år til de er ferdige med videregående skole, som er berørt av fattigdomsproblematikk.
Hva gis det støtte til: kontingenter, aktiviteter og utstyr til enkeltpersoner slik at barn og unge berørt av fattigdomsproblematikk kan delta på organiserte fritidsaktiviteter.
Last ned informasjon kontigentkassa her
Last ned skjemaet her
Coop-dugnaden dekker kostnader tilknyttet fritidsaktiviteter for barn i lavinntektsfamilier slik at de kan delta på lik linje som sine venner og klassekamerater. Coop-dugnaden dekker kostnader knyttet til selve aktiviteten som trenings- eller kursavgift, medlemskontingent, cup og konkurranseavgifter, men også utstyr og klær.